ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο IRIS ξεκίνησε ως Φορέας Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων και η λειτουργία του εγκρίθηκε με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ/1013/Β/27/07/2006, όπως ορίζει η κείμενη Εθνική Νομοθεσία για τα Βιολογικά Προϊόντα.

 Ο IRIS εγκρίθηκε από το τότε Υπουργείο Γεωργίας ως Ευρωπαϊκός Φορέας με κωδικό GR-BIO-06 και τα Πιστοποιητικά του αναγνωρίζονται  σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, είναι ο πρώτος και μόνος Ευρωπαϊκός φορέας Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων με έδρα στην Κρήτη. Στόχος μας ήταν και είναι να βρισκόμαστε στην επαρχία, στην καρδιά των αγροτικών εξελίξεων και να μπορούμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στους παραγωγούς – επιχειρηματίες πελάτες μας.

 Το όραμα του εμπνευστή και ιδρυτή του IRIS, του αείμνηστου Γεωργίου Χατζηδάκη γεωπόνου και βιοκαλλιεργητή, ήταν η δημιουργία ενός έγκριτου Φορέα Πιστοποίησης που στόχο του θα είχε τη διάθεση στον καταναλωτή ασφαλών Βιολογικών Προϊόντων και σαν επίκεντρό του τον παραγωγό. Το όραμά του μοιραστήκαμε όλοι εμείς, που αναλάβαμε να το φέρουμε εις πέρας και το υπηρετούμε πιστά και αδιάκοπα από το 2006.

IRIS είναι ο μεγαλύτερος Φορέας Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων στην Κρήτη και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

 Το πρώτο πιστοποιητικό του IRIS εκδόθηκε στις 13/9/2006 και από τότε έχουν εκδοθεί χιλιάδες πιστοποιητικά, ενώ με το σήμα του IRIS έχουν κυκλοφορήσει βιολογικά προϊόντα στα ράφια όλου του κόσμου.

 Το 2017 ήταν χρονιά σταθμός στην ιστορία του IRIS, καθώς επέκτεινε τη δραστηριότητά του στον τομέα της Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σε Κατηγορίες Αστέρων και Κλειδιών και ήδη διαθέτει ένα σημαντικό πελατολόγιο στο χώρο των Ξενοδοχείων και των Ενοικιαζομένων Δωματίων.

 Για την επίτευξη του οράματός των ανθρώπων του, ο IRIS:

  • Εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) κατά ISO 17065, και είναι διαπιστευμένος από το ΕΣΥΔ.
  • Εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, αξιοπιστία και ακεραιότητα κάθε απόφασης πιστοποίησης
  • Εξασφαλίζει την πρόσληψη με υψηλά κριτήρια και την διάθεση προσωπικού και εξωτερικών συνεργατών με επιστημονική επάρκεια και εμπειρία τεχνικής και επενδύει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Παντρεύοντας τους δύο χώρους δραστηριοποίησης του και όχι μόνο, ο IRIS δημιούργησε ένα Ιδιωτικό, δικό του Πρότυπο, το ΒΙΟ-ESTIASIS το οποίο Πιστοποιεί Κουζίνες για την παραγωγή και διάθεση στον καταναλωτή ΒΙΟ μενού, πιάτων ή/και γευμάτων.

Ο IRIS πορεύεται ανοδικά και πάντα με όραμα. Δια των ανθρώπων και των συνεργασιών του, μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη των πελατών του και είναι πάντα στη διάθεσή τους, για να τους Πιστοποιεί με αξιοπιστία και ακεραιότητα.

Δείτε εδώ την Πολιτική Ποιότητας της εταιρείας μας.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ IRIS

 

 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

2810 360715 - 7
info@irisbio.gr

Έχω αμαρτήσει απέναντι στη σοφία του δημιουργού και δικαίως έχω τιμωρηθεί. Θέλησα να βελτιώσω το έργο του γιατί μέσα στην τυφλότητά μου πίστεψα ότι είχε ξεχαστεί ένας κρίκος στην εκπληκτική αλυσίδα των νόμων που κυβερνούν τη ζωή πάνω στην επιφάνεια της γης. Μου φάνηκε ότι ο αδύναμος και ασήμαντος άνθρωπος έπρεπε να αποκαταστήσει αυτήν την παράλειψη.
 
Justus Von Liebig, εφευρέτης της χημικής γεωπονίας, κάνοντας αναδρομή στη ζωή και το έργο του. Από Agrikulturchemie, 8, Auflage, 1865