ΑΡΘΡΑ


Προ ημερών δημοσιεύθηκε ακόμα μια έρευνα που πιστοποιηεί τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων, έναντι των συμβατικών και μάλιστα του Βιολογικού Γάλακτος.

Η έρευνα αυτή που διήρκεσε 18 μήνες με επικεφαλής τον Dr Charles Benbrook, καθηγητή έρευνας στο Κέντρο για τη Διατήρηση Γεωργίας και Φυσικών Πόρων στο Washington State University, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ηλεκτρονικό περιοδικό PLoS ONE και αφορούσε δοκιμές σε βιολογικό και συμβατικό γάλα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ των Ω6 και Ω3 λιπαρών οξέων σε 400 δείγματα βιολογικού και συμβατικού γάλακτος και από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το βιολογικό γάλα περιείχε υπερδιπλάσια επίπεδα λιπαρών οξέων έναντι του συμβατικού, τα οποία συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, οφείλεται στη σωστή διατροφή των ζώων στις βιολογικές φάρμες.