ΑΡΘΡΑ


Με περισσότερα από 2.500 περίπτερα και πάνω από 50.000 επισκέπτες, η Έκθεση BIOFACH που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Νυρεμβέργη, δικαίως θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση Βιολογικών Προϊόντων.

Ο IRIS, έδωσε δυναμικό παρόν στη BIOFACH 2020, που άνοιξε τις πύλες της από 12 έως και 15 Φεβρουαρίου. Μέσα από το περίπτερό του 6-425, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πλήθος επαγγελματιών από όλο τον κόσμο, να ανταλλάξει απόψεις και να διευρύνει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες.

Επισκεπτόμενος κανείς μια τόσο σπουδαία Έκθεση, μόνο θετικές εντυπώσεις μπορεί να αποκομίσει. Δώδεκα συνολικά αίθουσες (Halls) με συνολικό εκθεσιακό χώρο 180.000m², όλες αφιερωμένες στα Βιολογικά Προϊόντα. Αναρίθμητο πλήθος εκθεμάτων και υπηρεσιών από όλον τον κόσμο, ένα Hall αφιερωμένο αποκλειστικά στα Βιολογικά καλλυντικά και ειδικός χώρος αφιερωμένος σε καινοτόμα βιολογικά προϊόντα πέντε από τα οποία ανά κατηγορία, βραβεύτηκαν. Παράλληλα, εκπαιδεύσεις, ομιλίες, συζητήσεις, όλα σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Βιολογικής και βιώσιμης Γεωργίας.

Από τα παραπάνω συμπεραίνει εύκολα κανείς τη δυναμική που έχει η Βιολογική Γεωργία σε όλο τον κόσμο και την προοπτική που δίνει σε όσους ασχολούνται με αυτήν. Το καταναλωτικό κοινό που στρέφεται στα Βιολογικά προϊόντα, διευρύνεται συνεχώς ανά την υφήλιο, σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων, καλλυντικών και λοιπών προϊόντων που χρησιμοποιεί, γεγονός που δίνει ουσιαστική εμπορική διέξοδο σε αυτούς που τα παράγουν.

Η Ευρώπη για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, επενδύει σε μια πράσινη αγροτική ανάπτυξη και με στόχο να αυξήσει σημαντικά την επόμενη δεκαετία τις βιοκαλλιεργούμενες εκτάσεις, θα δώσει τα επόμενα χρόνια ισχυρά κίνητρα. Το σπουδαιότερο όμως είναι, ότι η βιοκαλλιέργεια συμβάλει στη διατήρηση της αειφορίας της αγροτικής γης, προστατεύοντας ουσιαστικά το περιβάλλον, τους υδάτινους ορίζοντες, την πανίδα και τη χλωρίδα της γης, σε απόλυτη αντίθεση με τις μορφές εντατικής συμβατικής καλλιέργειας. Οι φωνές ανά τον κόσμο αυξάνονται ραγδαία.  

Τα παραγόμενα βιολογικά προϊόντα, είναι υψίστης ποιότητας και για το λόγο αυτό έχουν προστιθέμενη εμπορική αξία. Βάζουν αυτούς που τα παράγουν σε μια άλλη λογική, προς την κατεύθυνση της ποιοτικής, καθετοποιημένης και ομαδικής παραγωγής. Αμέτρητες έρευνες καταδεικνύουν την ωφέλεια των βιολογικών προϊόντων, τόσο για αυτούς που τα καταναλώνουν, όσο και γι’ αυτούς που τα παράγουν, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον.

Ο IRIS πορεύεται ανοδικά και πάντα με όραμα και προσφέρει τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του στον τομέα της Πιστοποίησης βιολογικών Προϊόντων, από το 2006. Δια των ανθρώπων και των συνεργασιών του, μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε επαγγελματική ανάγκη των πελατών του και είναι πάντα στη διάθεσή τους, για να τους Πιστοποιεί με αξιοπιστία και ακεραιότητα.