ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύθηκε το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ στο οποίο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για την υποβολή Αιτήσεων των δικαιούχων στο νέο Μέτρο 11!!! 

Επιλέξιμοι μέσω του υπομέτρου 11.1 είναι όσοι επιθυμούν να εντάξουν για πρώτη φορά την εκμετάλλευσή τους στη Βιολογική Γεωργία ή/και Κτηνοτροφία, ενώ επιλέξιμοι μέσω του υπομέτρου 11.2 είναι οι "παλιοί" βιο-παραγωγοί.

Ορόσημο, όπως ήδη γνωρίζαμε, η ημερομηνία 30/12/2020. Όσοι υποψήφιοι έχουν ενεργή σύμβαση με Φορέα Πιστοποίησης έως 30/12/2020 θα είναι εν δυνάμει διακαιούχοι του υπομέτρου 11.2 για τη διατήρηση της παραγωγής τους στα Βιολογικά, ενώ όσοι εντάχθηκαν από την ημερομηνία αυτήν και μετά, θα είναι δικαιούχοι του υπομέτρου 11.1 για τη μετατροπή της εκμετάλλευσής τους στη Βιολογική Γεωργία ή/και Κτηνοτροφία.

Στο νέο Μέτρο 11 βλέπουμε επιλέξιμες καλλιέργειες που είτε επιδοτούνται για πρώτη φορά, είτε επί πολλά χρόνια είναι εκτός των προγραμμάτων ΒΙΟ. Επιλέξιμη όμως για πρώτη φορά είναι και η μελισσοκομία!

Πολύ σύντομα αναμένεται και η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την οποία θα καθοριστούν οι ημερομηνίες αλλά και λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων.

Δείτε το ΦΕΚ αναλυτικά εδώ.

Ο IRIS εύχεται καλή επιτυχία στους δικαιούχους και βρίσκεται στη διάθεση των πελατών του και όσων ενδιαφέρονται!!!